0 Продукти в кошницата: Виж подробно

доставка до вашата врата

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. (не важи за поръчки с тегло над 20кг., както и за продукти от категория "Градински Мебели").

За поръчки на обща стойност до 50 лв. - 7 лв. доставка

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчката от зоомагазините в София (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!! 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.

 

ПРЕДЛАГАМЕ:

-          Изграждане на градински езера

-          Изграждане поливни системи

-          Изграждане и поддръжка на зелени площи

 

Домати - Биг Бийф F1 - Професионални семена на домати - 500 бр. Семена

Домати - Биг Бийф F1 - Професионални семена на домати - 500 бр. Семена

Код: VEG500-46-113

Биг Бийф F1 (Big beef F1). Този популярен сорт е известен с изключително вкусните си плодове и приятен аромат.

Характерно за Биг Бийф F1 е, че те са ранен до средно ранен сорт (засяване м/у 15 януари и 25 февруари). Много подходящ за отглеждане в различни видове оранжерии (стъклени или полиетиленови) или тунели за домати.

Плодовете на Big beef F1 са кръгли до кръгло - овални, леко оребрени, апетитно червени, едри (теглото на един домат е около 230 - 300 гр.) и не на последно място с отлични вкусови качества. Плодовете имат здрава обвивка и добра съхраняемост. Това ги прави много устойчиви на транспортиране. Поради тази причина този сорт се цени високо от всички производители на домати, които подготвят продукцията си за износ в чужбина.

Едно от основните предимства на този холандски сорт домат е, че растението, което се образува от семената е приспособимо към различни условия на отглеждане.

Big beef е F1 хибрид, което означава, че е устойчив на редица болести, често срещани при оранжерийните домати и при тези, които се отглеждат на открито. Сортът е устойчив на упоритата листна плесен (St), нематода (N), мозаечен вирус (Tm), вертицилум (V), фузариум първа и втора раса (F 1,2).

Сортът Биг Бийф е индетерминантен вид домати. Това означава, че има неограничен растеж във височин. От семената покълват изключително мощни и здрави растения.

Биг Биф доматите се нуждаят от плодородна почва и редовно торене. Препоръчват се професионални торове за домати или комбинирани NPK торове.

Сеитбена норма -
Време на засяване за разсад Професионалните семена на домати Биг Бийф F1 може да засеете за ранно производство: 15 януари до 25 февруари, за средноранно производство се препоръчва периода 1 – 30 март, а за късно производство – засяването на семената направете 25 април – 10 май.
Време за пикиране на открито
Зависи от периода на засяване, но се препоръчва след края на м. Март. Обикновено 40 - 60 дни след засяването.
Разстояние едно от друго 80 – 90 см м/у редовете и 45 см едно от друго в ред.
Период на плодоносене Вегетация 113 - 125 дни.
Вид отглеждане Big Beef F1 са сорт подходящ за ранно производтсво в стъклени оранжерии, тунели за домати, полиетиленови оранжерии. Отглеждат се колово
Добив -


Плодове Изключително вкусни и ароматни плодове. По форма са овално - кръгли, с приятен наситено червен цвят и леки оребрения. Доматите са със здрава и устойчива на транспорт обвивка. Имат добра съхраняемост.

Цена:

72.80 лв.   66,98 лв. Купи

бр.