0 Продукти в кошницата: Виж подробно

доставка до вашата врата

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. (не важи за поръчки с тегло над 20кг., както и за продукти от категория "Градински Мебели").

За поръчки на обща стойност до 50 лв. - 7 лв. доставка

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчката от зоомагазините в София (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!! 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.

 

ПРЕДЛАГАМЕ:

-          Изграждане на градински езера

-          Изграждане поливни системи

-          Изграждане и поддръжка на зелени площи

 

Еригерон/ Erigeron speciosus

Еригерон/ Erigeron speciosus

Код: Flowers1329

Еригерон (Erigeron speciosus) е широко разпространено цвете в Северна Америка и спада към групата на маргаритките. У нас то се нарича още „Злолетница“. Сега може да закупите семена на Еригерон от нашия сайт gardenshop.pro на достъпна цена. Също така тук ще откриете цялата информация за външния облик на растението и за това как да го отглеждате.

Това обаятелно растение притежава дълги зелени стебълца с множество къси листа. Съцветието, което се образува обикновено включва от 2 до 20 цветчета на стебло. Главичката на всеки цвят е широка около 4 см в диаметър. Състои се от около стотина тънки и нежни нишковидни листенца, оцветени в лилаво. Всички те се свързват в един ярко жълт център. Представете си колко красота ще внесе във вашия дом или градина това уникално цвете.

Обърнете внимание на това, че растението е многогодишно, което при добри грижи може да ви радва през следващите 5 – 10 години. Като повечето дългоживеещи цветя, характерно за него е, че корените му образуват туфи. Ако сте засяли семената на Еригерон на пролет, през есента може да извадите коренището от почвата и да го почистете от засъхналите корени и стъбла.

След това го разделяте и поставяте новите растения на ново място. По този начин си подсигурявате нови цветя за напролет, а и повече хранителни вещества за тях, защото старата почва вече се е изразходила откъм минерали и има нужда от обработка и наторяване. По този начин новите цветя ще цъфтят с нови сили през следващия сезон.

Също така периодично почиствайте прецъфтелите цветове като ги отрязвате до последното листо. Така вашите елегантни цветенца ще стават все повече на брой.

Цвят Всяко закупено пакетче от нашия магазин съдържа семена, от които вашето растение ще цъфти в лилаво.
Височина Еригеронът достига височина до 70 см.
Период на цъфтеж То цъфти през летните месеци (юни – юли).
Изискване към светлина Развива се най-добре на ярко слънце и краткотрайна сянка.
Почва Злолетницата вирее във всякакъв вид почва, но е необходимо да бъде с добри дренажни свойства и да се поддържа влажна.
Зимоустойчивост Цветето е зимоустойчиво в условията, характерни за нашата страна.
Дълговечност Спада към групата на многогодишните растения.


Място на растението Поставете семената на Еригерон (Erigeron speciosus) в градината или в саксия като се съобразите с това, че то живее пълноценно на места, които са огрявани от слънчевите лъчи. Може да го отглеждате и там където през обедните часове, когато е най-горещо има частична сянка.
Време на засяване Засейте съдържанието на вашето пакетче през месец март, а порасналите растения разсадете през април или май.
Дълбочина на засяване 1 – 1,5 см.
Разстояние едно от друго Всяко семе от Злолетница се поставя на 40 см. от предходното. Така ще осигурите достатъчно разстояние за развитието на бъдещите цветя.
Време за покълване Покълването на семенцата отнема обикновено около една седмица, но понякога може да продължи до 20 дни.
Поливане Поливайте това симпатично растение често. Местото трябва да се поддържа влажно, но не и наводнено.
Торене Еригеронът (Злолетницата) вирее в богати и плодородни почви. Най-подходящото време за торене е през пролетта, когато ще подсигурите сили на новозасятите семенца и през есента, за да може да съхрани хранителни вещества за зимния период.

Цена:

1.20 лв.   1,10 лв. Купи

бр.