0 Продукти в кошницата: Виж подробно

доставка до вашата врата

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. (не важи за поръчки с тегло над 20кг., както и за продукти от категория "Градински Мебели").

За поръчки на обща стойност до 50 лв. - 7 лв. доставка

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчката от зоомагазините в София (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!! 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.

 

ПРЕДЛАГАМЕ:

-          Изграждане на градински езера

-          Изграждане поливни системи

-          Изграждане и поддръжка на зелени площи

 

Фасул - Антеа (Лоди) - 100 гр.

Фасул - Антеа (Лоди) - 100 гр.

Код: VEG250-1

Фасул Антеа (Лоди)
В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити в тях. Трябвало да мине много време, докато европейските народи разберат, че фасулът е не само красиво, но и твърде полезно хранително растение. Само допреди малко повече от 300 години бобът, който всички смятат за българско национално ядене, е бил непознат на нашия народ. У нас той бил пренесен от Испания. Бързо допаднал на вкуса на нашия народ и станал една от основните му храни. Няма друга растителна храна, която да засища повече от фасула. Той е един път и половина по-калоричен от пшеничения хляб и три пъти по-калоричен от картофите. Богат е на белтъчини, близки до белтъчините на месото и може да замества месото в храната на човека.

Лоди е холандски средно ранен, нисък, високодобивен сорт. Растенията са високи около 48 см. Цветовете са бели, сравнително едри, разположени в горния пояс и закрити. Шушулките са плоски и дълги 15-20см. Семената са бели, едри. Формата им в надлъжен пререз е елипсовидна. Сортът е устойчив на полягане, високи температури и обикновена мозайка. Подходящ е за прясна консумация и консервиране. Засявайте семената от м.Април до м.Юли за реколта от м.Юли до края на м.Октомври. Сейте след като опасността от слани премине и температурата на почвата е на 12С. Сеитбена норма: 8-10 кг/дка. Кълни за 8-10 дни. Засаждане: 60см между редовете и 40см между растенията.

В 1 г има приблизително 2-3 бр. семена.

Опаковка от 50гр.

Цена:

3.20 лв.   2,94 лв. Купи

бр.