0 Продукти в кошницата: Виж подробно

доставка до вашата врата

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. (не важи за поръчки с тегло над 20кг., както и за продукти от категория "Градински Мебели").

За поръчки на обща стойност до 50 лв. - 7 лв. доставка

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчката от зоомагазините в София (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!! 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.

 

ПРЕДЛАГАМЕ:

-          Изграждане на градински езера

-          Изграждане поливни системи

-          Изграждане и поддръжка на зелени площи

 

Fraxinus exelsior - ясен - 50 - 70 см.

Fraxinus exelsior - ясен - 50 - 70 см.

Код: tree0296-1

Стойността на доставката не е включена в цената на този продукт. Свържете се с наш сътрудник за информация относно наличността на този продукт в момента. При търсене от ваша страна може да предложим растение с различен размер от обявеното. Ясенът (Fraxinus) е род широколистни дървета. У нас се намират по склоновете на Стара планина, Рила и Родопите. Срещат се и в областите край Дунава, р. Камчия и др. Ясеновото дърво е високо до 40 m, обикновено достига дебелина до 1 метър в диаметър, а възраст — до 250 години. Най-дебелото ясеново дърво у нас се намира в Лонгозната гора, с. Старо Оряхово, Варненско. Обиколката на дънера му е 9 m, а височината — 30 m.

Кората на ясена е мрежовидно напукана, зеленикава до кафява. Листата са сложни. Състоят се от 3 до 17 приседнали (без дръжка) продълговати листчета, назъбени по краищата. Цветовете приличат на светлозелени дребни снопчета. Развиват се през април, преди разлистването. В съцветията има и мъжки, и женски цветове. Такива цветове се наричат двуполови. Семето е дълго, плоско, поставено в продълговато крилце, дълго до 4 cm. Крилцето е леко врязано на върха. Семената узряват през октомври. Засяват се напролет или наесен на дълбочина 3—4 cm. Преди посева се поставят да преседят във влажен пясък около 2 месеца. Дърветата започват да дават семена към 40 години. Ясеновото дърво се отличава с бърз растеж още в млада възраст. Особено добре вирее край влажните долини, върху почви, богати на минерални вещества. Най-напред се развива централният корен, а след това и страничните дълбоки корени, с помощта на които ясенът черпи хранителни вещества от различните слоеве на почвата.Листопадно дърво високо до 8 m. Цветовете с чашка и венче. Съцветията са разположени на върха на клонките и се развиват след разлистването на стъблата. Цъфти през месеците април - май. становен е в цялата страна от 0 до 1500 m. надморска височина.

Цена:

8.80 лв.   8,10 лв. Купи

бр.