0 Продукти в кошницата: Виж подробно

доставка до вашата врата

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. (не важи за поръчки с тегло над 20кг., както и за продукти от категория "Градински Мебели").

За поръчки на обща стойност до 50 лв. - 7 лв. доставка

5% допълнителна отстъпка при вземане на поръчката от зоомагазините в София (не важи за продуктите от категория "Градински мебели")!!! 

За продукти "градински машини" отстъпката при вземане от магазин е 2%.

 

ПРЕДЛАГАМЕ:

-          Изграждане на градински езера

-          Изграждане поливни системи

-          Изграждане и поддръжка на зелени площи

 

Gazon PELOUSE Power Express – Тревна смеска - Бърза трева - 1 кг.

Gazon PELOUSE Power Express – Тревна смеска - Бърза трева - 1 кг.

Код: Tot-x0038-14

Gazon PELOUSE Power Express – Тревна смеска - Бърза трева - 1 кг.

Описание
Тревна смеска Gazon Power Express ви гарантира 100% експресно възстановяване на тревната площ дори при ниски температури.

Тревната смес съдържа набор от многогодишни сортове райграс, които се развиват изключително бързо, вкореняват се дълбоко и с мощната си коренова система, остават устойчиви и при ниски температури.

Тази комбинация от висококачествени видове райграс и тор, ви гарантира успех за по-малко от седмица.а и е най-добрият избор при изграждане на тревни площи, в края на зимата, през ранна пролет и късна есен.

Експресната тревна смеска понася тежко натоварване и стрес, както механичен/ газене и късане/, така и биологичен/ гъбни и насекомни вредители/. Подходяща за засяване на нови тревни площи, за подсяване на оголени участъци, за освежаване на съществуващи тревни площи.

Бързо покълване, дори при ниски температури;
Сигурен резултат;
Подходяща за възстановяване и спешно озеленяване;
Тревната смеска е обогатена с тор, която увеличава скоростта на покълване на семената и спомага за по-бързото установяване на вашата тревна площ.

За да подобрите структурата на почвата в дългосрочен план и да я обогатите по естествен начин използвайте органичен, гранулиран BIOSOL при подготовката на терена за засяване.

Тревна характеристика на Gazon Power Express

Подходяща за: Подходяща за светкавично затревяване на нови, спортни и декоративни тревни площи, за подсяване на оголени и изхабени участъци, за освежаване на съществуващи тревни терени дори при ниски температури. Подходяща за спортни терени и натоварени тревни площи в дворове, паркове, градини, хотелски комплекси и др.

Разфасовка: кутия 1кг.

Посевна норма: Препоръчителна посевна норма – 1 кг. на 25/30 кв.м., за пълно засяване или по-малко, в зависимост от големината на тревната площ за реконструкция и подсяване.

Време за посев: Много широк диапазон, от края на зимата/ февруари, март/ до късна есен/ октомври, ноември/, при температури до 5 градуса по Целзий. Експресно покълване при оптимални условия. Добре е да поддържте посева влажен, до пълното развитие на всички тревни семена в смеската.

Дълбочина на засяване: От 0,5см. до 1см. Така семената ще поникнат и ще се развият правилно. На по-голяма дълбочина има опасност някои от семената да покълнат, под повърхността и да загинат.

Подходяща почва за засяване: Добре се развива във всякакви почви. Понася тежък, глинест състав на почвата;

Време за покълване: Време за покълване при оптимални условия 5дни.

Устойчивост на утъпкване: Висока устойчивост на интензивно натоварване.

Устойчивост на ниски температури: Много студоустойчива. Зелена и през зимата.

Устойчивост на суша: Умерена.

Изисквания към светлината: И слънчеви, и сенчести и полусенчести участъци.

Поливане: Много ниски изисквания към поливане.

Общи препоръки за поливане на тревата: Посева се поддържа непрекъснато влажен от покълване до пълно развитие на семената/ важи за всички видове тревни смески/. След това Gazon Power Express се полива по-рядко. Поливна норма – 5 и 10 л./кв.м., в зависимост от сезона, температурата на въздуха, типа на терена.

Косене: Първо косене се прави,когато тревата достигне 7-8 см. Препоръчителна височина 5-6 см. Понася ниско косене 1-2см.

Торене: При засяване, за подобряване структурата на терена се препоръчва внасянето на органични гранулирани торове и стартов тор за тревни площи. След поникване и установяване на тревната площ се тори регулярно, през периода на вегетация. Прилагат се комбинирани NPK торове и специализирани торове за тревни площи, в зависимост от сезона. Препоръчителното минимално торене през сезона е: ранна пролет/ април, май/, в средата на лятото/ края на юни началото на юли/ и още веднъж през есента/ септември, октомври/.

Как се сее?


ПОДГОТОВКА НА ПОЧВАТА ЗА ЗАТРЕВЯВАНЕ

Ако мястото за е силно заплевено, третирайте с тотален хербицид. Изчакайте две седмици. Добре прекопайте терена или го обработете с мотофреза. За тежки глинести почви е препоръчително да се добави повече пясък. Фино заравнете горният почвен пласт с гребло на нивото на което желаете.ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩА ТРЕВНА СМЕСКА

Определящ фактор трябва да бъде начина, по който ще използвате тревната площ /за декорация, за игри и отдих, интензивно натоварена… /и второ – начина, по който ще поливате тревата. Ако площта ви е голяма и нямате изградена поливна система, най-добре ще е да се ориентирате към сухоустойчива тревна смеска.

ВРЕМЕ ЗА ПОСЕВ

Трева може да сеете по всяко време – от ранна пролет до късна есен, при условие, че през сухите периоди сте осигурили необходимата влажност за семената. Дори да използвате сухоустойчива тревна смеска, докато семената поникнат, задължително се нуждаят от поливане.

ЗАСЯВАНЕ. КАК ДА СЕЕМ?

Препоръчителната норма е 4 кг./100 кв.м. Независимо дали засявате ръчно или машинно е добре да кръстосате посева, защото така ще покриете плътно и сигурно цялата площ. Лесен начин да го направите е да разделите терена на равни части и след това да разделите тревната смеска на толкова равни части, на колкото сте разделили терена. Първо засейте половината от количеството за един участък отляво-надясно, а останалото разхвърляйте в обратна посока. Така ще разпределите семената равномерно по целия терен.

ДЪЛБОЧИНА НА ЗАСЯВАНЕ

Най-добрата дълбочина на засяване е до 1см. Така семената ще поникнат и ще се развият. Ако засеете по-дълбоко рискувате по-дребните да загинат и да не покълнат. Ако е по-плитко, семената могат да станат храна за птиците.

ЗАРИВАНЕ НА СЕМЕНАТА

За да избегнете изнасянето на семената от мравки и да ги предпазите от птиците, зарийте семето с градинска метла или гребло. Внимавайте да не закопаете семената прекалено дълбоко. Ако имате възможност покрийте терена с тънък пласт пясък или мулчиращ материал.

ВАЛИРАНЕ

Валирайте с тежък валяк на кръст, за да може семето да влезе в контакт с почвата. При тежки глинести почви валиране не се препоръчва, а само притъпкване.ПОЛИВАНЕ

Докато семената покълнат поддържайте почвата непрекъснато влажна, най-вече през летния сезон. Количеството на водата за поливане зависи от конкретните метеорологични условия и сезона. В последствие може да разредите поливките, но все пак не забравяйте, че 80% от тревата е вода – осигурете и я!!!

КОСЕНЕ

Първа коситба трябва да направите, когато тревата достигне 6-8 см. По-късно, през периода на усилена вегетация косете често, поне веднъж седмично и се опитайте да спазвате правилото: при една коситба никога да не отнемате повече от 1/3 от височината на тревата.

Цена:

23.80 лв.   22,61 лв. Купи

бр.